1136625.jpg

Tässä kakussa käytin pohjana jaffakeksejä. Nuo Jaffakeksit ovat hyvä ratkaisu jos haluaa saada pohjan aikaiseksi todella nopeasti. Makukin oli ihan hyvä.

Pigall-moussekakku

Pohja:

noin 200 g Jaffa-keksejä

Vuoraa halk-24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Asettele  Jaffa-keksit kokonaisina pohjalle ja leikkaa koloihin sopivat keksin palat, jotta pohjalle ei jää rakoja.

 

Täyte:

7 liivatelehteä

3 keltuaista

200 g maustamatonta tuorejuustoa

130 g valkoista suklaata

4 dl vispikermaa

3 valkuaista

1 dl tomusokeria

4 Pigall-patukkaa (40g/kpl)

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Pilko Pigallit pieneksi kuutioksi. Vatkaa tuorejuusto ja keltuaiset tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon sulatettu suklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele suklaaseoksen joukkoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää tomusokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Liuota liivatelehdet kuumaan vesimäärään (3/4 dl) ja anna jäähtyä hieman. Kaada ohuena nauhana  täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kääntele lopuksi joukkoon Pigallit ja vaahdotetut valkuaiset. Kaada Jaffa-keksipohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä.