1030683.jpg

Mango-kinuskitäytekakku

Pohja:

8 munaa

3 dl sokeria

3 ½ dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

Täyte:

6 liivatelehteä

1 ½ prk maitorahkaa

1 tlk(225 g) säylykemangoa

1 dl sokeria (voi laittaa enemmänkin)

5 dl kuohukermaa

Kinuskikuorrutus:

2 dl kuohukermaa

2 dl fariinisokeria

25 g voita

Reunoille:

1 ½ prk Flora vispiä

130 g valkosuklaata

Valmista pohja vaahdottamalla munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet (siivilän läpi). Kaada halk. 26 cm irtopohjavuokaan, joka on voideltu ja jauhotettu. Paista 175 asteessa uunin alatasossa, kunnes kakku on keskeltäkin kypsää. Leikkaa pohja jäähtyneenä kolmeen osaan ja kostuta pohjalevyt sitä mukaan kun kokoat kakun 2 dl hedelmämehua.

                      Valmista täyte. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Soseuta mangot ja laita sose kattilaan yhdessä sokerin kanssa. Kuumenna seos ja liota siihen kuivaksi puristetut liivatteet. Kääntele mangoseokseen ensin rahka ja sen jälkeen vaahdotettu kerma.Kokoa kakku irtopohjavuokaan, laittamalla pohjalle kakkulevy ja sen päälle aina mangotäytettä.

                      Valmista kinuskikuorrutus. Keitä kermaa ja fariinisokeria niin kauan, kunnes se on sakeahkoa. Lisää joukkoon lopuksi voi ja kaada kakun päälle.

                      Valmista reunapursokkeet. Vaahdota Flora vispi ja sulata suklaa. Kääntele sulan suklaan joukkoon ensin hieman vaahdotettua Flora vispiä, jonka jälkeen kääntele seos lopun Flora vispin joukkoon. Kaada seos pursotinpussiin ja pursota kakun reunoille. Koristele kakku halutessasi suklaalla.