657381.jpg
Kinuskimisu

Pohja:

4 munaa

1 ½ dl sokeria

1 ½ dl vehnäjauhoja

1 dl pähkinärouhetta

1 tl leivinjauhetta

100 g tummaa suklaata rouheena

1. Vaahdota munat ja sokeri. Kääntele joukkoon kaikki muut aineet, jotka on sekoitettu keskenään.

2. Kaada taikina kahteen irtopohjavuokaan, toisen halk.24 cm ja toisen 26cm, paista 200 asteessa, kunnes pohjat ovat keskeltäkin kypsiä.

3. Aseta suurempi pohja irtopohjavuokaan halk.26 cm, joka on vuorattu leivinpaperilla.

Täyte:

5 dl Flora vispiä

200 g vaniljatuorejuustoa

1 ½ dl tomusokeria

130 g valkoista suklaata

2 dl kinuskikastiketta

1 ½ dl pähkinärouhetta

5 liivatelehteä

1. Laita liivatteet likoamaan. Vaahdota Flora vispi. Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri tasaiseksi seokseksi sähkövatkaimella, sulata suklaa ja kaada joukkoon, koko ajan vatkaten. Sekoita joukkoon myös kinuskikastike ja pähkinärouhe. Kääntele joukkoon Flora vispi.

2. Liuota liivatteet ½ dl kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hieman ja kaada täytteen sekaan koko ajan sekoittaen. Kaada puolet täytteestä irtopohjavuoassa olevan pohjan päälle ja aseta pienempi pohja täytteen päälle, kaada lopputäyte pienemmän pohjan päälle, anna hyytyä kylmässä.