621695.jpg

Hopeatoffeehyydykekakku

 

Pohja:

275 g digestivekeksejä jauhettuna

125 g voisulaa

1. Sekoita keksit ja sula voi keskenään. Painelee halk.24 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

mousse:

7 liivatelehteä

½ dl kiehuvaa vettä

3 dl vispikermaa

3 keltuaista

200 g (appelsiini)tuorejuustoa

2 ½  dl tomusokeria

200 g valkosuklaata

3 valkuaista

noin.100 g hopeatoffeekarkkeja

1 dl vispikermaa

1. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan ja vaahdota vispikerma. Vaahdota valkuaiset

2. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri tasaiseksi seokseksi, lisää tuorejuusto vatkaten, sulata karkit ja 1 dl kermaa kattilassa, vatkaa niiden joukkoon keltuaisvaahtoa niin paljon että seos on notkeaa. Vatkaa notkea hopeatoffeeseos keltuaisvaahdon sekaan. Sulata suklaa ja sekoita täytteen joukkoon.

3. Kääntele joukkoon vispikerma.

4. Liuota liivatteet kiehuvaan veteen ja kaada ohuena nauhana täytteeseen.

5. Sekoita joukkoon lopuksi valkuaisvaahto, kaada pohjan päälle..

Maku oli ihanan pehmeä, hopeatoffeen maku oli juuri sopivan mieto, kannattaa kokeilla.