Manzikkatäykkäri a`la apso
Pohja:
8 munaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
75g voisulaa
1. Vaahdota munat ja sokeri, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi taikinaan.
2. Kääntele jäähdytetty voisula joukkoon.
3. Kaada taikina kahteen halk.26 irtopohjavuokaan jotka on jauhotettu ja voideltu.
4. Paista 200 asteessa 35 minuutti, anna jäähtyä.
Täyte:
4 dl vispikermaa
200g vaniljatuorejuustoa
300g mansikkahilloa
5 liivatelehteä
½ dl kiehuvaa vettä
1. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan ja vaahdota kerma.
2. Vatkaa tuorejuusto ja hillo tasaiseksi seokseksi, kääntele kerma joukkoon.
3. Liuota liivatteet kiehuvaan veteen ja sekoita ohuena nauhana täytteeseen.
4. Vuoraa irtopohjavuoka kauttaaltaan leivinpaperilla ja halkaise kakkulevyt.
5. Aseta yksi pohjista vuokaan ja kostuta vajaalla dl:llä esim. sokerivedellä.
6. Kaada noin kolmannes mansikkatäytteestä levyn päälle, aseta seuraava levy täytteen päälle ja toimi kuten edellä(älä laita päällimmäisen levyn päälle täytettä)
Päälle:
mansikkamarmeladia
mansikoita
2 dl vettä
1 ½ dl hyytelösokeria
1. Sivele kakun pinta kauttaaltaan marmeladilla.
2. Halkaise mansikat ja asettele ne kakun pinnalle.
3. Kiehauta vesi ja lisää mukaan hyytelösokeri, lusikoi mansikoiden päälle.
Reunoille:
2 ½ dl mansikkakermaa
2 rkl tomusokeria
1. Vaahdota kerma ja makeuta lopuksi tomusokerilla.
2. Sivele kakun reunat kermalla.
3. Voit halutessasi koristella kakun pinnan vielä valkosuklaalla
Kommentit