420072.jpg

Banaanikakku a`la apso

Pohja:

5 munaa

2 dl sokeria

2 ½ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi.

2. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa 13 minuuttia.

3. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille.

4. Vuoraa suurehko suorakaiteen muotoinen leipävuoka kelmulla ja leikkaa torttulevy neljäksi suikaleeksi, laita yksi suikaleista pohjalle ja kostuta hieman maidolla.

Väliin:

noin. 200g vadelmahilloa

2 dl vispikermaa

3 rkl tomusokeria

1. Vaahdota kerma ja sekoita lopuksi joukkoon sokeri varovasti.

2. Levitä hilloa kostutetulle pohjalle ja levitä sen jälkeen kermavaahtoa hillon päälle, jatka kakun kokoamista samalla periaatteella kunnes kakkulevyt on käytetty(Älä laita täytettä päällimmäisen levyn päälle)

Päälle:

150g voita

2 ½ dl tomusokeria

¼ dl maitoa

1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää maito edelleen vatkaten.

2. Levitä kreemiä kauttaaltaan vuoasta kumotun kakun pinnalle ja reunoille.

Kuorrute:

noin. 500g keltaista marsipaania

1. Kauli marsipaani ja levitä levy kakun päälle, koristele sulatetulla suklaalla