516178.jpg

Tämän tein varmaan pari viikkoo sitten. Hyvää oli,suosittelen.

Mariannekakku a`la apso

 

Pohja:

150g margariinia

1 dl sokeria

1 muna

4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1. Vaahdota margariini ja sokeri, lisää muna edelleen vatkaten. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.

2. Painele halk 26cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

3. Laita jääkaappiin hetkeksi ja pistele ennen uuniin laittamista.

4. Paista 200 asteessa noin. 20 minuuttia, anna jäähtyä

Mariannemousse:

6 liivatelehteä

vajaa ½ dl kiehuvaa vettä

5 dl Flora vispiä

3 keltuaista

200 g sitruunatuorejuustoa

2 ½  dl tomusokeria

200 g mariannesuklaata (fazer)

100g marianne karkkeja karkeana rouheena

1. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan ja vaahdota Flora vispi.

2. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri tasaiseksi seokseksi, lisää tuorejuusto vatkaten, sulata suklaa ja vatkaa sekin joukkoon.

3. Kääntele joukkoon puolet vaahdotetusta Flora vispistä.

4. Liuota liivatteet kiehuvaan veteen ja kaada ohuena nauhana täytteeseen.

5. Sekoita joukkoon lopuksi loppu Flora vispi vaahto ja mariannerouhe ja kaada pohjan päälle.