<!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 2.0cm 70.85pt 2.0cm; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

Jääkapissa lojui vanha ranskankermapurkki, joka täytyi saada hyötykäyttöön. Muffinssipohja on sama kuin aiemmin tekemissäni moussemuffinsseissa. Muffinssitaikina on todella makeaa, mutta ai niin herkullista. Päällä on tietysti vielä suklaakuorrute, johon sain ujutettua loput ranskankermapurkista.

Herkkumuffinssit

 

Muffinssitaikina:

85 g valkosuklaata

2 ½ dl (160 g) vehnäjauhoja

½ tl leivinjauhetta

½ tl ruokasoodaa

110 g voita, pehmennettynä

3 dl (270 g) sokeria

2 munaa

vanilja-aromia

1 ¼ dl (125 g)  ranskankermaa tai smetanaa

1 ¼ dl vettä

 

Valmista muffinssit. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Anna suklaan jäähtyä. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja sooda keskenään. Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita sulatettu suklaa voivaahtoon. Lisää joukkoon munat yksitellen, koko ajan vatkaten. Lisää vanilja-aromi ja ranskankerma. Kääntele taikinaan varovasti puolet kuivista aineista. Sekoita 1 ¼ dl vettä taikinan joukkoon. Lisää loput kuivat aineet. Aseta muffinipellin koloihin paperiset muffinivuoat. Jaa taikina vuokiin ja paista noin 20 minuuttia tai kunnes tikulla kokeiltaessa taikina on keskeltäkin kiinteää. Anna muffinssien jäähtyä.

 

Kuorrute:

125 g maitosuklaata

75 g ranskankermaa

½-1 dl pistaasipähkinöitä(suolattuja) rouhittuna

Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, anna jäähtyä hieman. Kääntele joukkoon ranskankerma pienissä erissä, sekä lopuksi pistaasipähkinät. Lusikoi kuorrutetta muffinien päälle. Säilytä viileässä.