Tämä resepti on syntynyt käsittääkseni siten, että sen kehittäjä Peaboy on hulluna paistamattomaan keksitaikinaan. Hän on halunnut yhdistää hieman raakaa keksitaikinaa suklaaseen ja maapahkinätäytteeseen. Itse en käyttänyt lähellekkään kaikkea taikinaa näihin paloihin, vaan paistoin vajaat puolet kekseiksi. Pohjaa kannattaa siis laittaa noin puolet taikinan määrästä ja paistaa pohja rapeahkoksi jos ei tykkää raa'asta keksitaikinasta. Tämä maistuu so ämerikkalaiselta.
225 g voita
2 ½ dl sokeria
2 ½ dl (160 g) fariinisokeria
2 munaa
(vanilja-aromia)
2 ½ dl maapähkinälevitettä
7 ¼ dl (470 g) vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota neliön muotoinen uunipannu. Vaahdota voi ja sokerit. Lisää munat ja maapähkinälevite voivaahtoon, pienellä teholla vatkaten. Kääntele joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paine seos vuoan reunoille ja pohjalle. Voit myös jättää taikinaa sivuun ja paistaa niistä keksejä. Paista noin 20 minuuttia.
MP-tuorejuustokerros:
120 g tuorejuustoa
1 ¼ dl maapähkinälevitettä
1 ¼ dl tomusokeria
Sekoita kulhossa sähkövatkaimella kaikki aineet. Levitä jäähtyneen pohjan päälle. Laita jääkaappiin.
MP-suklaaganache:
200 g maitosuklaata
1 dl kermaa
1 dl maapähkinälevitettä
Kuumenna aineksia kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes seos on tasaista. Levitä tuorejuustokerroksen päälle.
Kommentit