1979792.jpg

Porkkanakakun ohje siis napattu Alton Brownilta. Mieheltä joka esiintyi tässä taannoin Jimillä ohjelmassa Good Eats. Kakun teosta löytyy pieni videon pätkäkin täältä! Kakku on oikein mehevää ja koostumus on kosteahko, ei mikään kuiva kötkäle. Kuorrutus on taattua tuorejuusto-voi-sokeri tahnaa. Kakkuun olisin ehkä kaivannut hieman jotain pureskeltavaa, kuten pähkinärouhetta. Muuten ihan hyvä porkkanakakku, muttei edelleenkään Sigridin porkkanakakun veroinen.


Alton Brownin porkkanakakku

 

340 g (5 ¼ dl) vehnäjauhoja

340 g porkkanaraastetta

1 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

½ tl kanelia

280 g (3 dl) sokeria

60 g (3/4 dl fariinisokeria

3 munaa

200 g (bulgarian)jogurttia

2 dl auringonkukkaöljyä

voita ja jauhoja vuoan voiteluun

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota halk.24 cm kakkuvuoka. Sekoita porkkanaraaste ja kuivat aineet keskenään. Sekoita sähkövatkaimella sokerit, munat ja jogurtti. Lisää auringonkukkaöljy. Kääntele porkkanaseoksen joukkoon varovasti. Kaada taikina esivalmistetulle vuoalle ja paista kypsäksi. Jäähdytä ennen kuorruttamista.

 

Tuorejuustokuorrutus:

200 g tuorejuustoa

60 g voita, pehmennettynä

250 g (4 ½ dl) tomusokeria

Sekoita kaikki ainekset sähkövatkaimella sekaisin. Laita jääkaappiin 5-10 minuutiksi, ennen kuin kuorrutat kakun. Levitä kuorrutusta kakun päälle ja reunoille. Koristele halutessasi sulatetulla suklaalla.