1921418.jpg

Nyt minäkin sain käsiini tuota paljon puhuttua kondensoitua maitoa. Pakkohan se oli testata tätä monen bloggaajan jo aikaisemmin kehumaa reseptiä. Mitään yllätysvieraille tehtävää kakkua tämä ei totisestikaan ole, kun tuota säilyketölkkiä pitää keittää tosiaankin 3 tuntia!. Jossain ohjeissa olen huomannut, että maitoa käsketään kuumentamaan kattilassa jonkin aikaa. Onko lopputulos sitten sama, en tiedä. Vaiva kyllä palkittiin, kun aukaisin säilyketölkin ja sieltä paljastui herkullista ja todella makeaa kinuskia. Kinuski oli siis aivan uskomattoman makeaa. Sen verran muokkasin Ullan ohjetta, että käytin pohjassa kaurakeksejä, jätin päälle tulevan banaanin pois ja ripottelin pinnalle suklaarouhetta. Suosittelen ohjetta lämpimästi jos saatte vain käsiinne kondensoitua maitoa. Minä löysin sitä niinkin läheltä, kuin Oulun Stockmannilta, minne on meiltä matkaa semmoiset 140 km. Oli mulla toki muutakin asiaa Ouluun, ettei sitä sen perässä juostu. Ohje kopsattu täältä.

Pohja:

  • 300 g suklaa Digestive-keksejä
  • 100 g voita

Täyte:

  • 397 g kondensoitua maitoa
  • 2 banaania
  • 2 dl vispikermaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • kaakaojauhetta
  1. Murustele keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa hyvin sekaisin.
  2. Pingota 18 cm:n irtopohjavuoan pohjlle leivinpaperi ja taputtele keksivoi-seos vuoan pohjalle ja hieman reunoille, nosta jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa kun valmistat toffeen kondensoidusta maidosta.
  3. Irrota etiketit purkista ja laita se vesikattilaan kiehumaan alhaiselle lämmölle noin 3 tunniksi. Tänä aikana se tiivistyy ja muuttuu toffeeksi.
  4. Kolmen tunnin päästä aukaise säilykepurkki ja kaada se pohjan päälle, levitä tasaiseksi. Nosta jääkaappiin tai pakkaseen että seos jäähtyy.
  5. Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla.
  6. Pilko yksi banaani toffeen päälle, peitä torttu kermavaahdolla ja pilko toinen banaani kermavaahdon päälle.
  7. Sihtaa lopuksi kaakaojauhetta tortun päälle ja herkuttele!