1867585.jpg

Tämän ohjeen nappasin Tiitiäisen blogista. Tiitiäinen oli ottanut ohjeen Marielta. Alkuperäinen ohje taitaa olla Sara La Fountainin. Alkuperäiseen ohjeeseen tulee ranskanpastilleja Marianne-rakeiden tilalle. Tiitiäinen oli korvannut ranskanpastillit valkosuklaalla ja minä noilla mainitulla Marianne-rakeilla. Suklaat sointuvat oikein hyvin yhteen, eikä mikään niistä puske läpi hallitsevana makuna. Yllättävän suklainen kakku, vaikka jätinkin kaakaojauheen kokonaan pois. En ole mikään kuivakakkujen spesialisti mutta minusta tämä oli varsin hyvä ohje.

Mässykakku

 

2 rkl murukahvia

3 dl kermaa

100g sulatettua voita

2 munaa

6 dl (390 g) jauhoja

1 tl ruokasoodaa

1 ½ tl leivinjauhetta

2 ¾ dl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

4 kpl  (80 g)Fazer Pätkis -patukkaa

4 kpl (80 g) Fazer Da Capo -patukkaa

1 dl Fazer Mariannerakeita

 

 

Sekoita hyvin keskenään 2 rkl kiehuvaa vettä murukahvin kanssa, lisää kerma. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Sulata voi ja lisää kerma-kahviseos, Vatkaa munat ja sokeri, lisää voi-kermakahviseos ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Yhdistä jauhot. Lisää jauhoseos joukkoon, sekoita kevyesti ja lisää joukkoon pilkotut suklaapatukat ja Mariannerakeet. Voitele kakkuvuoka ja jauhota korppujauhoilla. Kaaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa noin tunti. Kumoa kakku varovaisesti hieman jäähtyneenä.