1867588.jpg

Tässäpä hieman suomiystävällisemmäksi muunneltu ohje snickers piesta. Snickersien tilalle ovat hyökänneet susu-palat, nuo ihanat suklaanamit irtokarkkiosastolta. Susupalat eivät ehkä toimineet aivan yhtä hyvin kuin snickersit. Tulen luultavasti testaamaan tähän superhyvään herkkupiirakkaan muitakin suklaita, vaikkapa Daimia, pätkiksiä, Da capoja... Testattu on siis jo snickersseillä, susupaloilla ja myöskin marseilla. Tuosta mars versiosta en kuvaa napannut, kun jollain oli taas niin kova kiire maistamaan piirakkaa, että leikkas sitä liian lämpimänä, joten tuloksena oli suklaan vuolas valuminen lautaselle. Nyt maltoin onneksi odottaa tarpeeksi kauan, eikä moista katastroofia päässyt sattumaan.


Susu Pie

 

Pohja:

275 g Digestive-keksejä jauhettuna

125 g voita sulatettuna

Sekoita kaikki ainekset kulhossa sekaisin. Painele halk. 24 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille (vuoan pohjalle kannattaa laittaa leivinpaperia). Laita jääkaappiin.

Suklaakerros:

125 g voita

125 g maitosuklaata

5 rkl vehnäjauhoja

1 rkl kaakaojauhetta

1 ¼ dl sokeria

1 muna

1 keltuainen

(1 tl vanilja-aromia)

250 g susupaloja,  noin sentin palasiksi leikattuna

Sekoita jauhot ja kaakao kulhossa. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa, laita seos jäähtymään. Vaahdota muna, keltuainen ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada jäähtynyt suklaaseos munavaahdon joukkoon. Siivilöi joukkoon jauhot. Kaada keksipohjan päälle ja paista 175 asteessa 15 min, anna jäähtyä. Asettele susupalat päälle.

Tuorejuustokerros:

200 g tuorejuustoa

1 1/4 dl sokeria

1 muna

1 valkuainen

Vatkaa tuorejuusto ja sokeri tasaiseksi seokseksi, lisää muna ja valkuainen. Vatkaa kuohkeaksi. Kaada susupalojen päälle ja paista 175 asteessa, kunnes seos on saanut pintaan hieman ruskeaa väriä. Laita kylmään kiinteytymään.

Kuorrutus:

200 g hasselpähkinäsuklaalevitettä (Rainbow)

Sulata levitettä mikrossa sen verran, että se on helposti levittyvää. Levitä ohut kerros kakun pinnalle, veistä tai lastaa apuna käyttäen.