1647729.jpg

Mahtavan muhevaa porkkanakakkua/leivoksia. Kerrankin ohje, johon tulee mielestäni tarpeeksi kuorrutetta. Joidenkin mielestä voi tulla jopa liikaa, muttei minun. Kuorrutteen maun kruunaa vielä pekaanipähkinät. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen ohje.

Sigridin porkkanakakku

Pohja:

4 ¾ dl sokeria

2 ½ dl auringonkukkaöljyä

4 munaa

330 g (5dl) vehnäjauhoja

½ tl suolaa

1 tl ruokasoodaa

1 tl leivinjauhetta

1 tl kanelia

5 dl porkkanaraastetta

Sekoita sokeri, öljy ja munat sähkövatkaimella sekaisin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinan joukkoon. Kääntele lopuksi porkkanaraaste taikinaan. Kaada taikina rasvatulle ja jauhotetulle uunipannulle (koko noin 23 cm*33cm). Paista 175 asteessa, kunnes taikina on keskeltäkin kypsää. Jäähdyta ennen kuorruttamista.

 

Kuorrute:

113 g voita, pehmennettynä

200 g tuorejuustoa

450 g tomusokeria

2 ½ dl (125  g) pekaanipähkinöitä rouhittuna

vanilja-aromia

Sekoita kaikki ainekset paitsi pähkinät, kulhossa tasaiseksi seokseksi. Kääntele joukkoon pähkinät. Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle. Leikkaa paloiksi ja nauti

http://thepioneerwoman.com/cooking/2008/03/sigrids-carrot-cake-perfect-for-easter/