1441209.jpg

Tämmösiä leivoksia kekkasin sitten tehdä tällä kertaa. Ohje on omasta päästä heitetty. Pohjaan laitoin tuota kidius-vanukasta, kun olin nähnyt jossain Tiitiäisen tekemässä piirakassa sitä käytettävän ja se tuntui kokeilemisen arvoiselta. Täytyy kyllä sanoa, ettei se juurikaan pohjassa maistunut, mutta jos oikein pinnistää ja maistelee niin, ehkä se jotain makuvivahdetta antoi. Päälliseen käytin geishaa, kun tuli ostettua joulun jälkeen halvalla pari boxia. Suklaana voi toki käyttää mitä suklaata vaan.

Geishapalat

Pohja:

4 munaa

4 dl sokeria

150 g voisulaa

2 prk (120 g/prk) Kidius karamelli-suklaavanukasta

6 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

3 tl vaniljasokeria

Vaahdota munat ja sokeri, kääntele vaahdon sekaan vuorotellen jäähtynyttä voisulaa, vanukasta ja keskenään sekoitettuja kuivia aineita. Kaada taikina Leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 175 asteessa, niin kauan että taikina on keskeltäkin kypsää. Anna pohjan jäähtyä ennen kuorruttamista.

 

Kuorrutus:

300 g geishasuklaata

125 g voita (huoneenlämpöisenä)

Laita ainekset kulhoon ja sulata vesihauteessa. Levitä kuorrutus pohjalevyn päälle ja ripottele pinnalle esim. nonparelleja, strösseleitä tai suklaarouhetta. Anna kovettua ennen paloittelemista