1337394.jpg
Halusin kokeilla hyydytettyyn kakkuun jotain erilaista ulkomuotoa, vähän vaihtelua perinteiseen pyöreään vuokaan tehdylle. Tuo susumousse oli kyllä herkullista, voin kyllä suositella. Ainoa huono puoli moussessa oli, että susujen crispimäinen koostumus katosi, kerman pehmentäessä sen.

Susuputki

Pohja:

4 munaa

1 ½ dl sokeria

1 dl (65 g) vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

1 rkl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele varovasti munavaahdon sekaan. Kaada taikina uunipellille ja paista 225 asteessa kypsäksi. Kumoa jäähtyneenä.

Täyte:

3 liivatelehteä

250 g susu-paloja

3 keltuaista

1 prk Flora vispiä

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sulata susut mikrossa miedolla teholla ja kääntele joukkoon keltuaiset. Sekoita joukkoon vaahdotettu Flora vispi. Liuota liivatelehdet ¼ dl kiehuvan kuumaa vettä. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki ennen kuin valutat sen ohuena nauhana täytteeseen.

Kuorrute:

50 g voita

100 g suklaata

Kuumenna voita ja suklaata mikrossa miedolla lämmöllä, välillä sekoittaen, kunnes seos on tasaista ja suklaan palat ovat sulaneet.

 

Kakun kokoaminen:

Vuoraa leipävuoka tuorekelmulla. (Kostuta pohjapaloja sitä mukaan kun ladot niitä vuokaan, käytä kostutukseen 1 ½ dl maitoa, johon on sekoitettu 1 rkl cappuchinojauhetta ja 1 rkl tomusokeria.) Leikkaa kääretorttulevystä pohjan kokoinen kaistale Leikkaa kääretorttu levystä seuraavaksi reunoille tulevat palaset, asettele ne tiiviisti reunoille. Kaada täyte vuokaan ja leikkaa lopuksi sopivan kokoinen pala kääretorttulevystä, jonka asettelet täytteen päälle. Anna hyytyä kylmässä ennen kuin kumoat ja kuorrutat kakun.