Ajattelin käyttää lempisuklaitani johonkin leivonnaiseen ja tämmöinen ohje, siitä sitten syntyi. Mousse on ihanan pehmeää, jokseenkkaan se ei hirveästi Geishalle maistunut, mutta hyvää oli.
Geisharuukut
Pohja:
250 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
Vatkaa rasva ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muna ja jauhot rasvaseokseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Laita kovettumaan kylmään.
Kaulitse taikinasta ohut levy ja ota pyöreällä muotilla paloja jotka painelet muffinivuoan syvennyksiin.
Paista 180 asteessa kypsiksi
Täyte:
200 g Geisha-suklaata
50 g Geisha-suklaata
2 ½ dl Flora vispiä
2 keltuaista
Sulata 200 Geisha-suklaata vesihauteessa ja rouhi veitsellä loput 50 g. Anna sulan suklaan jäähtyä hieman ja sekoita joukkoon keltuaiset. Vaahdota Flora vispi ja kääntele se suklaan joukkoon. Lisää lopuksi rouhitut Geishat ja kaada moussea pohjien täytteeksi. Voit halutessasi sulattaa vielä muutaman Geishan, jolla voit koristella koko komeuden.
Kommentit